Om brolægning

Brolægning er et meget gammelt fag. Man mener, uden at kunne sige det med sikkerhed, at brolæggerfaget, i Danmark, opstod som selvstændigt erhverv i begyndelsen af 1300-tallet. Der er dog utallige eksempler på brolægning fra endnu tidligere tider. Pompeji i Italien og Karnaktemplet i Ægypten er glimrende eksempler på at man ret tidligt i historien tillagde en god og flot belægning en stor værdi. Pompeji blev næsten slettet fra verdenskortet i år 63 f.kr. da vulkanen Vesuv gik i udbrud. Men man kan stadig se brudstykker af de fantastisk marmor- og skiferbelagte gader.

Samme syn for sagen får man i Karnaktemplet i Ægypten. Ekslusive materialer har været brugt og håndværket var i topklasse. De samme standarder for belægning nåede desværre først Danmark på et meget senere tidspunkt. Man kan som brolægger få det indtryk at udviklingen er gået den gale vej i visse lande – men ikke i Danmark. Vi har udviklet os meget, siden de første brolægningseksempler fra oldtiden og gør det forsat.

​​

Mange tror at brolægning som det udføres i dag, kun er muligt fordi branchen efterhånden har fået mange tekniske hjælpemidler. Det er ikke sandt. Der er en del der er blevet væsentligt lettere, hvilket har den positive gevinst at en brolægger i dagens Danmark, har muligheden for et langt og sundt arbejdsliv.

​​

Alt hvad vi laver af brolægning i dag, kunne en dygtig brolægger også lave for 400 år siden, omend med en anden tidshorisont for endt udførelse. De vigtigste værktøjer for en rigtig brolægger er og vil altid være hans kritiske øje, hammer, sættejern og krageknap.​​

Kontakt os for et uforpligtende tilbud

Ønsker du at høre mere om de mange muligheder, vi kan tilbyde dig, eller ønsker du et tilbud på din opgave?

Ring til os i dag på telefon 27 51 96 00 eller send os en e-mail til mail@mnbrolaegning.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

​Få et tilbud på dit projekt

Få et uforpligtende tilbud på dit næste projekt.
​Vi svarer tilbage indenfor 24 timer.


​Vær opmærksom på du får en boks frem når du har udfyldt formularen, hvor vi bekræfter vi har modtaget din forespørgsel

 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt